Å ta del av andres erfaringer er både morsomt og nyttig.

Her skriver vi om noen av de tankene vi selv har hatt, og spørsmål vi har fått.

 

Generelt

tidsforskjellen mellom Florida og Norge er 6 timer, USA ligger “etter Norge”. Skulle dere komme ut for en ulykke og ha behov for å komme i kontakt med en nødsentral, er nummeret 911.

 

Florida har et rikt dyreliv og det finnes en god del dyr. Det er likevel usannsynlig at dere treffer på noen så sant dere ikke befinner dere ute i villmarken.

Det er alligatorer, også i vanndragene rundt golfbanene og i villaområdene. Skulle dere være så heldige å se en, skal dere snarere bli glade enn redde. Det er forbudt i henhold til amerikansk lov å mate eller forstyrre dem.

 

Visum & Pass

Om man besøker USA som turist trengs det ikke visum. Men det kreves en Online-registrering (ESTA) innen ankomst.

Denne registreringen gjøres her: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ og registreringen er gyldig i 24 måneder.

Ved registrering av ESTA skal dere angi deres adresse i USA, og denne adressen mottar dere fra oss i forbindelse med bestillingen.

Mer informasjon om ESTA på norsk finner du her: http://www.esta.us/norsk.html

 

Fly

Det er lett å finne flyvninger mellom Skandinavia og Orlando, og det går flere ordinære ruter hver dag.

Norwegian tilbyr direkteflyvninger mellom Stockholm/Oslo/København til Orlando hver uke, ofte til fornuftige priser.

Men bruk god tid til å finne et alternativ som passer. Iblant kan det være godt å ha en mellomlanding for å kunne strekke på beina.

Dere bør kunne finne en t/r-billett til mellom 4000–7000 kr.

 

Klima og vær

Florida er 'The Sunshine State' og Orlando har stort sett behagelig vær.

Somrene kan bli ganske varme og vinteren er som en norsk sommer/høst. Du kan med andre ord alltid forbedre brunfargen ved bassenget, uansett når på året du måtte velge å besøke villaen.

De sikreste prognosene har du om du sjekker værtjenesten Yr: http://www.yr.no/

 

Leiebil

Å leie bil er mer eller mindre et must under besøket ditt. Det finnes et hav av ulike utleiere og alternativ. Vårt tips er at du benytter deg av en av de store aktørene og bestiller din bil hjemmefra. Normalt må dere være over 21 år og ha et gyldig førerkort for å kunne leie bil. Skal dere være flere sjåfører så underrett utleier om dette, og det pleier å tilkomme en avgift for flere førere.

Det er rikelig med avgiftsbelagte bommer i Florida, og det koster normalt mellom 0,50–2 USD å kjøre gjennom. De fleste bilutleiere er tilknyttet SunPass hvor man på praktisk vis betaler bompengene elektronisk. Dermed slipper man å stadig rote etter kontanter, og å stoppe ved hver bom. Sjekk med din utleier hvordan de gjør dette. Man er minst like streng når det gjelder å kjøre for fort, eller å kjøre i påvirket tilstand som her hjemme – unngå dette, kort og godt.

 

Penger

Å veksle penger kan med fordel gjøres i Norge, og det er ofte dyrere å veksle i USA. Det er sjelden noe problem å betale for seg, i USA tar de glatt imot de fleste kreditt- og betalingskort.

Det tilkommer statlig skatt på 7% (moms) på alle priser som oppgis.

 

Tips

Å gi tips er ofte en utfordring for den norske besøkeren. Mange opplever det som vanskelig å skulle gi riktig mengde tips. Sedvanen er dog bare å akseptere dersom dere velger å reise til USA. De fleste som er ansatte i serviceyrker har en svært lav fastlønn som kompenseres av tips som kunden etterlater. Å ikke gi tips er helt enkelt ikke greit, du risikerer å oppfattes som både uvennlig og merkelig. I verste fall kan du risikere en utskjelling. Et tips er å ha noen endollars-sedler lett tilgjengelig i lommen, så kan tipsingen skje enklere og mer naturlig. Ved restaurantbesøk bør dere gi 15–20 % i tips, enda litt til vil selvsagt skape brede smil.

 

Strøm

I USA har de en lavere spenning i el-nettet enn i Norge. Men de fleste apparater man har med seg på reisen (Laptop, mobiltelefon, barbermaskin) pleier å takle den lavere/høyere spenningen. Pass på at det står 100–240 VAC – 50/60 Hz. De har også en annen type stikkontakt enn hva vi har i Norge. Vi har noen adaptere i huset slik at man kan bruke sine norske ladekabler der. Men det er ikke feil å ha en eller flere reiseadaptere med seg på turen.

Copyright @ All Rights Reserved

Lyxiga pool- og golfvillor i Orlando, Florida. Hyr tryggt og sikkert av svensk eier med kontaktpersoner på stedet.

Les mer om oss her!

Bestill / Info


Stävievägen 312-80

231 93 Trelleborg, Sverige


info@feriehusiorlando.no


+46 709 71 33 60

+1 941 343 8244

HomeAway Property
Read or Write Reviews