Det er i Orlando-området fornøyelses- og temaparkene befinner seg, og flertallet av dem når du innen en 30 minutters biltur fra huset.

Mange av parkene tilbyr bedre priser dersom man er oppmerksom på de ulike rabattene deres. Er det for eksempel samme eiere som driver de to parkene som du tenker å besøke, er det vesentlig mye billigere å kjøpe billett til begge samtidig enn å betale inngangsbillettene separat.

Vår personlige favoritt akkurat nå er en dyrepark i Tampa. Siden denne ikke ligger i Orlando er det mange som går glipp av den. Det tar omtrent en time å kjøre til Tampa. Busch Gardens som stedet heter er en av USAs fineste dyreparker og har vunnet mange priser. Du kommer tett innpå dyrene, hos noen arter særdeles tett innpå, og miljøet i parken er fantastisk. Noe vi kan anbefale er å betale 20 dollar ekstra per person så får man bli med en safaribil ut på savannen og klappe giraffene – om denne muligheten fremdeles finnes, så nøl ikke!

Busch Gardens inngår i samme kjede som SeaWorld, så dersom dere tenker å besøke begge parkene lønner det seg å utløse billett for begge to samtidig.

DISNEYWORLD RESORT ORLANDO

Lenge var det bare dyrking av sitrusfrukter og gårdsbruk rundt Orlando. Men siden Disney kjøpte opp 69 kvadratkilometer mark i 1971 har ingenting vært det samme. Det største fornøyelsesområdet i Orlando er det Disney som står for, og området deles opp i fire temaparker, tre eventyrbad, rekker av hotell og et stort fornøyelsesområde for voksne på kveldene.

MAGIC KINGDOM

 

Når du begynner å nærme deg Disneyland møtes du av et gigantisk skilt som sier at det er her “dreams come true”, og dersom du er mellom tre og ti år kan vi ikke annet enn å si oss enige, noe mer magisk for de små er vanskelig å finne. Dette er parken hvor alle de klassiske Disney-figurene holder til, det er her de store paradene holdes, og det er her dere får oppleve den ekte Disney-følelsen.

 

Magic Kingdom er oppdelt i ulike områder, og én dag er absolutt ikke nok til å rekke over alle opplevelsene. Et tips er å laste ned Disneys app og planlegge litt av dagen på forhånd. Lange køer oppstår året rundt, og å kjøpe seg frem i køen med et fast-track pass kan være en god idé – for å få maksimalt ut av dagen i parken.

https://disneyworld.disney.go.com/destinations/magic-kingdom/

DISNEY'S EPCOT


Parken hyller, undersøker og evaluerer vår menneskelige prestasjon, nemlig teknisk innovasjon og internasjonal kultur. Epcot refereres i mange sammenhenger til som den permanente verdensutstillingen.

Epcot er den sjette mest besøkte fornøyelsesparken i verden og den er totalt dedikert til teknikk og forskning. Her er det ikke bare som i Disneys eventyr – her kan du la deg fascinere av ekte underverker fra rundt om i verden.

 

https://disneyworld.disney.go.com/destinations/epcot/

DISNEY'S ANIMAL KINGDOM

 

Opplev eksotiske dyr og spennende eventyr i Disneys egne dyrepark, en av de største fornøyelsesparkene med dyr i verden.

Her bor det omtrent 1700 dyr fordelt på 250 arter i et særdeles påkostet miljø.

 

https://disneyworld.disney.go.com/destinations/animal-kingdom/

DISNEY SPRINGS

 

For den som helst går til andre parker, men tross alt er litt nysgjerrig på Disney, kan vi anbefale en kveldstur til DownTown Disney.

Her finner du en rekke restauranter, alle mulige Merchandise som du kan tenke deg, underholdning og man dessuten smugkikke på fyrverkeriene fra Magic Kingdom.

 

https://www.disneysprings.com/

UNIVERSAL FLORIDA/ORLANDO

 

Universal i Orlando består av 2 parker. Islands of Adventure og Universal Studios. Parkene ligger i gangavstand fra hverandre.

Islands of Adventure er mer som et tradisjonelt tivoli med mengder av karuseller, men det mest imponerende er The Wizzarding World of Harry Potter, hvor man finner en identisk kopi av Hogwartskolen med en ekstrem detaljrikdom. Det finnes noe for alle og enhver på Island of Adventure, men aller morsomt er det for barna som er over 140 cm, da kan de være med på alle attraksjonene i parken.

Universal Studios som ligger like ved, bygger på Universals store bibliotek av film- og tv-produksjoner. Her finnes også en mengde karuseller, blandet med morsomme rekvisita og klassiske filmmiljøer.

 

Begge parkene tar sin tid å saumfare, og et tips er å ikke besøke begge på samme dag.

Begge områdene er svært store, og kombinert med det store utvalget i tillegg til noe kø, tar hver park sin tid. Men det er vel verdt tiden. Det er mange som foretrekker Universals parker foran Disneys, men det er så klart en smakssak.

SEAWORLD PARKS & ENTERTAINMENT

 

I over 50 år har SeaWorld drevet ulike fornøyelsesparker rundt om i USA, og veldig mange av disse har et maritimt tema.

I Orlando/Tampa området finner man hele fem parker som drives av dette konsernet. Planlegger dere å besøke mer enn én av disse, anbefaler vi at dere kjøper en eller annen form for “kombi-billett”, da pleier man å få gode rabatter på inngangsbilletten.

SEAWORLD

 

SeaWorld er en svært godt besøkt park med et maritimt tema.

Parkens mest kjente beboere er spekkhuggerne, hvis artistnavn under oppvisningene er Shamu.

De har også show med delfiner, sjøløver og vanlige husdyr som hunder og katter. SeaWorld tilbyr også et stort utvalg av karuseller.

BUSCH GARDENS

 

Busch Gardens er en av de mest populære fornøyelsesparkene i hele USA.

Man kan beskrive den som et kombinert Zoo og Tivoli. Det er her dere finner Floridas største og råeste berg-og-dal-baner!

 

Busch Gardens ligger like utenfor Tampa, omtrent 1 times kjøring fra villaene og er vel verdt et besøk.

DISCOVERY COVE

 

Discovery Cove er en litt luksuriøs park der dere kan svømme med delfiner og snorkle i korallrev.

Inngangsbilletten er litt dyrere enn vanlig, men det er verdt å vite at all mat og drikke inngår, samt gratis inngang til SeaWorld, Aquatica og Busch Gardens.

AQUATICA

 

Aquatica er et stort vannland som åpnet i 2008 som ligger ved siden av SeaWorld og Discovery Cove. I tillegg til ulike vannattraksjoner for alle aldre og svømmekunnskaper, finnes det også en sandstrand på 7500 m2 med bølgesimulator.

KENNEDY SPACE CENTER

 

NASAs Kennedy Space Center ligger i Cape Canaveral.

NASA har en veldig spennende historie, og man trenger ikke være kjempeinteressert i romfart eller astronauter for å bli imponert på Kennedy Space Center.

Anlegget er nesten 60 kvadratkilometer stort og er arbeidsplass for ca. 17 000 mennesker. Det meste av området er avsperret for besøkende og er en rolig plass for ville dyr som alligatorer.

Når man nærmer seg besøksområdet, åpenbarer ”raketthagen” seg og der finner man en blanding av ekte og eksakte kopier av farkoster som NASA bygde og brukte. Der finnes to IMAX®-kinoer hvor en kan se imponerende og fengslende filmer fra NASAs oppdrag i rommet, filmet av deres astronauter.

Det går bussturer ut til oppskytningsområdet med jevne mellomrom, og et tips er å kjøpe billett til dette med det samme dere ankommer, da det ofte er tomt for billetter utpå ettermiddagen.

 

Det store dra-plasteret er den nyere utstillingen med den “pensjonerte” romfergen Atlantis. Her kan man gå rundt og beskue den ekte Atlantis fra alle vinkler, med alle dens detaljer. Den tok totalt 12 år å utvikle, og det ble totalt bygget fem stk., hvorav de to første eksploderte. Dette er helt klart verdt et besøk.

Copyright @ All Rights Reserved

Lyxiga pool- og golfvillor i Orlando, Florida. Hyr tryggt og sikkert av svensk eier med kontaktpersoner på stedet.

Les mer om oss her!

Bestill / Info


Stävievägen 312-80

231 93 Trelleborg, Sverige


info@feriehusiorlando.no


+46 709 71 33 60

+1 941 343 8244

HomeAway Property
Read or Write Reviews